кръщене
кръщене / netinfo
Около 60 бебета ще получат свето кръщение от Кака Лара и Славена Вътова в Митрополитския храм "Св. Марина" в Пловдив
В големите православни храмове на 10 български града, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас, днес се провежда най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене.

Събитието бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за  България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

Родителите-участници могат да избират за кръстници освен свои близки, и популярните лица на кампанията, сред които Владо Николов, Хилда Казасян, Славена Вътова, Лара Златарева, Александър Сано, Мария Гроздева и много други обществено значими личности. 

В Пловдив Националното кръщене започва в 11:00 ч. в Митрополитския храм "Св. Марина", като се очаква близо 60 бебета да получат своето Свето кръщение от любимките на тв зрителите Кака Лара и Славена Вътова. Гост на събитието ще е кметът на Пловдив Иван Тотев, който е притежател на сертификат за принос към българското ДНК.