Пияният тираджия, запушил магистралата, с присъда 6 дни след катастрофата
Пияният тираджия, запушил магистралата, с присъда 6 дни след катастрофата / netinfo
Присъда от една година пробация получи бургаският шофьор, който миналия вторник предизвика катастрофа на 2 тира и запуши за 9 часа движението по автомагирстрала „Тракия”, съобщиха от Районна прокуратура. Нено Михалев бе осъден по незабавното производство, след като бе потвърдено, че е управлявал ТИР Мерцедес с 1, 37 промила алкохол в кръвта. Той е заспал е и, разкъсвайки разделителната мантинела, е навлязъл в насрещното платно, където се е ударил в друг товарен автомобил.

Районният съд в Пловдив произнесе присъдата 6 дни след катастрофата. Тя включва задължителна регистрация по адрес и задължителни регулярни срещи с пробационен служител.

Междувременно от областните дирекции на полицията в Пловдив и Пазарджик съобщиха за общо 19 задържани през последните 48 часа пияни шофьори. В Пловдивско те са 7, а в Пазарджик – 12. Един от тях е предизвикал пътен инцидент в Пазарджишко, а друг не спрял на “стоп палка”. Най-младият нарушител е на 28 години, а най-възрастният е 56-годишен мъж. Те са били зад воланите на автомобилите си с концентрация на алкохол от 1.36 до 2.55 промила.

Почерпените шофьори са задържани в арестите на полицейските управления в двете области. Срещу тях са образувани незабавни и бързи полицейски производства.