Парламентарният контрол и  шоуто на Слави провокирали агресия у децата
Парламентарният контрол и шоуто на Слави провокирали агресия у децата / netinfo
Заниженият родителски контрол е в основата на почти половината престъпления, извършени от деца в Пловдив. Той е водещ  криминогенен фактор при 46, 7% от малолетните и непълнолетни престъпници. Непълно семейство или разпаднал се брак на родителите има при 38% от извършителите на противообществени прояви. Най-рисковата възраст за правонарушителите е 14 – 16 години, въпреки очакванията това да е 16-18 години, отчита изследване на криминогенните фактори през последните 3 години, представено на националната конференция “Превенция на детското асоциално поведение”.

Негативно влияние върху децата като лош пример на вербална и физическа агресия оказват полиците по време на парламентарния контрол, също и медиите, заяви доц. Георги Петров от Софийския университет. Той посочи, че дори в Шоуто на Слави водещият много често слага червената точка, за да предпази малките зрители, но забравя за присъстващите в залата деца.

Детската престъпност не може да се спре, но може да се контролира. Това зависи не само от институциите, а от всеки от нас, заяви секретарят на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Константин Томанов. Според него българското законодателство в тази област е съзвучно с европейското, но у нас няма никаква обществена ангажираност на отделния индивид /Подробности чуйте в прикачения звуков файл/