/ Dariknews.bg, архив
Движението по магистрала „Тракия“ в участъка Пазарджик - Щърково при км 82 днес ще е в една лента заради оборудване с тол рамка, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничението е в сила до 18.00 ч.

До 12.00 ч. се спира преминаването в аварийната лента, като потокът от автомобили ще бъде пренасочван в активната и изпреварващата. От 12.00 до 15.00 ч. движението ще е само в изпреварващата, а от 15.00 до 18.00 ч. - само в активната лента.

Ограничения са въведени и по околовръстното шосе на Пазарджик, където тече подмяна на настилка и полагане на водопровод. Автомобилите се пренасочват съответно в лявото или дясното платно в зависимост от това къде се работи в момента.

Само в една лента е и движението от км 14 до км 20 по пътя Велинград - Кара тепе поради нивелетно фрезоване. Движението от Панагюрски колонии до Панагюрище да се осъществява с повишено внимание заради пропадане на част от банкета, информират още от Агенцията. Възстановяването на повредения участък ще продължи до 30 септември.

Остава в сила и ограничението за моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен. По него е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона. За тях е определен обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.

Всички проблемни участъци са обозначени с пътни знаци, уверяват от Пътната агенция.