/ БГНЕС
Тайните и емоциите на емблематичния каменен Матера - градът на Питагор - ще могат да бъдат открити във фотографската изложба „Матера - нюанси“ на италианката Дениз Мацарела. Проектът укрепва съществуващата връзка между двете Европейски столици на културата през 2019 г.
 
Старият град празнува цял месец половинвековния си юбилей

Изложените фотографии подчертават детайли и изгледи от Матера и нейните обитатели, резултат от разходка на авторката, повлияна от духа на фланьора още от първата утринна светлина. Организаторът - Италианският културен институт в София, обявява и съпътстващ конкурс за заснемане красотите на Пловдив. Наградите са художествен семинар в Италия и няколкостотин евро за фотографска техника.
 

Откриването на изложбата е от 18.00 часа в Балабанова къща, ул. „К. Стоилов“ № 57, в Стария град, когато в присъствието на автора Дениз Мацарела и директора на Италианския културен институт - Луиджина Педди, ще стартира и конкурсът.
 
Наближава второто издание на "Уикенд в Пловдив"

Гражданите на Пловдив ще могат да изпратят най-добрите си снимки на детайли или на определени изгледи от града. Церемонията по награждаването на победителите в конкурса ще се проведе на 4 юни в Балабановата къща.
 
Събитието се осъществява в сътрудничество Общински институт Старинен Пловдив. Изложбата е част от календара на „Пловдив - европейска столица на културата 2019“.