вино
вино / ThinkStock/Getty Images
Дефиле Уикенд в Пловдив
100887
Дефиле Уикенд в Пловдив
  • Дефиле Уикенд в Пловдив
Над 40 участника – хотели, заведения, ресторанти и културни средища ще отворят врати, за да посрещат гостите на града и неговите жители на Дефиле „Уикенд в Пловдив“. Посетителите на събитието ще имат възможност да усетят атмосферата на  Европейската столица на културата за 2019 г., като присъстват на концерти, спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в заведенията, да релаксират или да пренощуват в някой хотел.
 
Откриването на фестивала ще бъде на 8 март (петък) от 16.00 часа в НБ "Иван Вазов" с изложба на тема "Непознатите къщи из Стария град на Пловдив“ и изпълнение на оперните солисти Евгения Ралчева и Михаил Пулиев. И други културни институции се включват в уикенда, каза председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев и допълни, че това са Операта, Драматичният театър, Кукленият театър, музеите и художествените галерии.
 
Организаторите тази година са се постарали да създадат удобни QR кодове, чрез които може да се стигне до цялата информация за събитието. Те са разположени на хартиената брошура. Един от QR кодовете отвежда към специалната онлайн анкета, в която посетителите могат да гласуват за обекта, който най-много ги е впечатлил по време на уикенда. На база резултатите от анкетата ще се отличи най-гостоприемният хотел, заведение и културна институция, а попълнилите въпросника ще участват в томбола с награди.
 
На официална вечеря на 12 март в Културен център „Тракарт“ ще се обявят и раздадат наградите на публиката за „Най-гостоприемният хотел, заведение, културна институция“, определени въз основа на резултатите от онлайн анкетата. Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което ще се проведе за втори път на територията на България. Събитието се организира от Съвета по туризъм и община Пловдив в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“, професионални гимназии и висши учебни заведения.
 
Чуйте и от приложеното аудио.