Пловдив – Старият град
Пловдив – Старият град / Дарик архив

С празници, които ще продължат цял месец, ще бъде отбелязана 50-годишнината от създаването на Общински институт „Старинен Пловдив”. Юбилеят ще се преплете и със 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов и затова програмата ще бъде свързана с разказвача на Родопите и с имена, чийто живот и дело е посветен на Стария град - създателят му Атанас Кръстев - Начо Културата, художникът Коста Форев и карикатуристът Борис Димовски.

Празниците започват на 1 април на Лапидариума. След това в Балабановата къща ще бъде открита изложба на незабравимия асеновградски художник Коста Форев. Същата вечер ще бъде открита и експозицията „Дунавски карикатури”. В следващите дни архитектурният резерват ще посрещне и актрисата Стоянка Мутафова, която ще представи книгата си „Добър вечер, столетие мое“. Ще бъде организиран и конкурс за ученическо есе на тема „Стария град”.

Посетилите събитията, посветени на честванията по повод половинвековния юбилей на "Старинен Пловдив", ще могат да спечелят билети за артистични събития, вечеря за двама, вино, подаръчни комплекти, ваучери и много други.