Оставиха зад решетките убиеца на военннослужещата
Оставиха зад решетките убиеца на военннослужещата / Искра Койчева
Оставиха зад решетките убиеца на рейнджърката
99953
Оставиха зад решетките убиеца на рейнджърката
  • Оставиха зад решетките убиеца на рейнджърката
Пловдивският Окръжен съд остави за постоянно в ареста 42-годишния бивш рейнджър Светослав Каменов, обвинен в убийството на две години по-младата от него военнослужеща Десислава Стоянова от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. 

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение за задържания за убийството мъж.

Финансови неуредици
е най-вероятният мотив за тежкото престъпление, а причината - колата на жената, която тя дала на бившия рейнджър да ремонтира, а той продал за скраб.

Магистратите прецениха, че са налице достатъчно доказателства, сочещи задържания за извършител на престъплението. Това са протоколите за оглед на мястото, където е намерен трупът и последващият оглед, протоколи за разпит на свидетеля, който откарал жертвата и задържания с товарен автомобила на 29 ноември до постройка на подсъдимия край Сопот, разпитите на полицаите от РУ на МВР Мездра, пред които се предал и др.

Разкриха подробности за убийството на 40-годишната военнослужеща в Сопот

Оставиха зад решетките убиеца на военннослужещата
Искра Койчева

Освен това, съдът счете, че съществува реална опасност Светослав Каменов да се укрие и да извърши престъпление, защото след като е извършил убийството, е преминал пеша зелената граница с Гърция, откъдето се е прибрал на 7 декември и се свързал с бившата си съпруга от село Зверино, а по-късно се предал на полицията. 

„В качеството си на обвиняем, Светослав Каменов не е давал обяснения, направил е това при работата си с полицейските служители", заяви прокурор Петър Петров.

Пред медиите адвокатът на подсъдимия Снежанка Почева също заяви, че обвиняемият не е направил самопризнания.

Откриха в Сопот тялото на изчезнала рейнджърка (ВИДЕО)

Тялото на военнослужещата беше намерено на 8 декември от разследващите в шкаф в дома на убиеца в Сопот. Жената е била със счупен врат. Тя е била в неизвестност от 30 ноември. 

Обвиняемият е участвал в три задгранични мисии в Ирак и Афганистан като рейнджър. По първоначални данни той е един от пострадалите наши военни в Кербала. Осъждан е и е криминално проявен.

Задържаният за убийството на Десислава направил частични самопризнания

Уволнен е от армията за причиняване на катастрофа в пияно състояние.

Светослав Каменов е направил частични самопризнания. 

От 10 до 20 години затвор наказание предвижда законът за тежкото престъпление.