/ ThinkStock/Getty Images
Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан в Пловдив, остава за постоянно в ареста. Това решиха магистратите от Апелативния съд.

Според тях, всички предпоставки за взимането на най-тежката мярка за неотклонение„задържане под стража” са налице. 

Пловдивският съд остави в ареста жената, убила любовника си с нож

Марияна и Йордан са били заедно от 16 години, но нямат сключен брак. Стана ясно, че по време на съжителството си дори са станали родители, но детето е дадено за осиновяване заради проблемите им с алкохола.
 
Мъжът, намерен мъртъв в Пловдив, е бил намушкан от приятелката си

Според държавното обвинение, скандалът в нощта на убийството е бил неописуем. Марияна крещяла и чупела бутилки. Защитата й поиска домашен арест заради това, че жената не е добре здравословно.
 

Намериха труп на мъж в Пловдив

Обвиняемата изрази съжаление, като обясни, че е била пияна и нищо не е помнела. По думите й, тя дори не е знаела, че Йордан е умрял. "Искам домашен арест", заключи Пейкова. Апелативен съд-Пловдив обаче я остави за постоянно в ареста до старта на делото. Решението е окончателно.
 
Припомням, че жената беше обвинена в убийството на мъжа, с когото живеела. То беше извършено преди 10 дни. За подобно престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.