/ Дарик Пловдив
Пловдивският окръжен съд остави в ареста задържаната за умишлено убийство Марияна Пейкова. Тя бе арестувана след като наръга фатално с нож в корема мъжа, с когото от 16 години живеели на семейни начала.

Мъжът, намерен мъртъв в Пловдив, е бил намушкан от приятелката си

Според съда, въпреки че 47-годишната жена не е осъждана досега, има опасност тя да извърши друго престъпление и да се укрие, ако ѝ бъде наложена по-лека мярка от задържане под стража.

Изводите на съда не се променят от представените от служебния защитник документи за здравословното състояние на жената и пребиваването ѝ в следствения арест не би застрашило нейното здраве.

Намериха труп на мъж в Пловдив

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Защитата ще продължи да настоява за домашен арест. Тезата им е, че убитият е нападнал и жената се защитила.

Във фаталната вечер двамата пили чист спирт от аптеката смесен с вода, тъй като нямали пари за водка. Следващото заседание в апелативния съд е насрочено за 4 юли.

За това престъпление законодателят предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. Определението на съда не е окончателно и може са бъде обжалвано.