Очевидец: Казаха ни да не слизаме от влака, защото нямало опасност
Очевидец: Казаха ни да не слизаме от влака, защото нямало опасност / Виктор Кадири
Само един пожарогасител е използван за овладяване на пожара във влака от Пловдив за София, съобщи пред Дарик Ангелина Дачева, която е пътувала в един от вагоните.

„Пътувах в първия вагон на пътническия влак Пловдив – София. Някъде от третия вагон се получи дим и замириса на бакелит. Казаха, че някакво елтабло се е запалило и придвижиха всички пътници при нас в първия вагон. Отвориха вратите само от едната страна, откъм линията, защото тя е двойна. Учудих се защо не от обратната, където можеше да се слезе, без да опасно за нас ако мине друг влак. Казаха ни никой да не слиза, защото нямало опасност", разказа тя.

По думите й във влака имало само един единствен пожарогасител и служителите веднага отишли да гасят с него. "Ние слязохме, аз се обадих на сина ми, защото живея тук наблизо, и той каза, че ще дойде. И ние три жени слязохме. Преди нас скочиха само две момчета. Ние вървяхме доста през тръните и излязохме на надлеза", каза тя.

"Започна да идва дима към нас и ние затова слязохме. Аз като казах, че влака гори някои се смееха дори. Не знам после как са слизали. Ние доста се отдалечихме, за да отидем до този разклон и аз се обадих на сина ми да не минава по надлеза, защото влакът спря точно под него, когато започна да гори. Отидохме да го чакаме да ни прибере и когато стигнахме разклона, той е на 200-300 метра, тогава лумна и първият вагон, в който ни бяха събрали всичките. Интересно, че пушеше откъм третия, пък първият лумна – не мога да дам обяснение", разказа пред Дарик Дачева.

Тя уточни, че полицаите и пожарната са дошли половин час след началото на пожара. "След това се обадих на една възрастна жена от влака, която познавам, защото се притесних, че не я свалиха с мен. Тя ми каза, че тя и още една жена последни са слезли и нямало никой след тях. Дано да е така и да няма жертви”, изрази надежда жената.

Чуйте от прикачения звуков файл