/ RNews.bg
Казус с 6.5 млн. лв.
100962
Казус с 6.5 млн. лв.
  • Казус с 6.5 млн. лв.
В твърденията на народния представител Борис Ячев няма абсолютно никаква истина. Това заяви пред Дарик зам.-кметът на община Сопот Николай Новаков по повод изявлението на депутата от НФСБ, че Комисията за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика e засякла неправомерно изразходване на публични средства в размер на над 6,5 милиона лева в подбалканската община.
 
Бюджет 2019 на Сопот - амбициозен, но реалистичен

Новаков допълни, че срещу подвеждащите твърдения са подадени сигнали до председателя на Народното събрание, главния прокурор, омбудсмана, както и до други институции, които имат отношение към случая.
 
Миналата седмица председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията обяви, че е получил от Окръжна прокуратура-Пловдив сведения за достатъчно доказателства по казуса и предстои да бъде повдигнато обвинение срещу известен извършител. Била е извършена проверка от държавната финансова инспекция, която излязла с констатация за множество нарушения и са били издадени 14 акта за административно нарушение.
 
За първи път от години Община Сопот излиза на плюс. Дават по 700 лв. за всяко новородено

На въпрос към зам.-кмета дали общината ще ги обжалва, Новаков призова Ячев да покаже актовете и тогава ще ги коментира. По думите му казусът е една стара тема отпреди 2 г. и половина, която Граждански инициативен комитет от Сопот се опитва, цитирам - да „притопли“.
 
В България има ясно разделение на властите и не е нормално един такъв представител да вменява отговорностите на другите държавни служби, които смятам, че си вършат работата перфектно, каза още заместникът.
 
Народният представител не се е срещал с ръководството на община Сопот във връзка с този случай. Добре е г-н Ячев да борави с документи и с конкретни казуси, категоричен бе зам.-кметът.
 
Чуйте и от приложеното аудио.