нова печка
нова печка / netinfo
На нова професионална готварска печка ще приготвят храната за най-малките жители на район „Северен” в детска кухня „Слънчеви усмивки”, съобщи кметът Ральо Ралев . В кухнята също така е изградена и нова система за газификация.
 
Детската млечна кухня в „Северен” се намира на бул. ”Марица” №51 и в нея ежедневно се приготвя храна за около 400 деца.
 
Новата печка заменя уред, който е на над 20 години и в последната една година не е работил с пълния си капацитет, поради изчерпване на ресурса му.
 
Новият уред разполага с 6 броя обединени електрически котлона-тип плоча с вграден протектор, работната температура на плочите е 400 градуса и разполагат с термостат, предпазващ от прегряване всяка плоча, фурна с терморегулатори – горен и долен.
 
Уредът е изработен от неръждаема стомана.
 
Готварската печка е изработена по поръчка, цената й е 6238.80 лв. с ДДС, като финансирането е осигурено със съдействието на Розалин Петков – зам.-кмет общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците в община Пловдив.
 
На персонала на детската кухня е проведено обучение от представител на производителя.
 
Газификацията на детска кухня „Слънчеви усмивки” включва изграждане на бутилква газова инсталация с аварийна вентилация на пропан-бутан.
 
„Така изградената инсталационна система изцяло отговаря на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газови съоръжения и инсталации за втечнени въглеродни газове”, коментира Ралев. Стойността на системата възлиза на 2600 лв. с ДДС.
 
„Благодаря на Розалин Петков за съдействието, приоритет за нас е здравето на децата, както и качеството на храната им“, допълни районният кмет.