Незабавна защита за майката на отвлеченото дете обяви Съда
Незабавна защита за майката на отвлеченото дете обяви Съда / netinfo

Заповед за незабавна защита, по Закона за защита от домашно насилие, издаде Пловдивският районен съд в полза на майката, чиито дете е отвлечено от бащата, бизнесмена Георги Тучев от Съединение. Детето е взето насилствено, по думите на майката Влада Парфенова, на 30 май.

В съдебната заповед Тучев се задължава да се въздържа от насилие срещу Влада, забранява му се да приближава жилището на майката в Пловдив и се определя мястото на местоживеене на малката Анастасия до приключване на това дело да е при майката. Заповедта трябваше да се изпълни незабавно със съдействието на Полицията.

До момента бизнесмена Тучев не е открит, въпреки, че му е предадено за решението на съда. Ако до 16 часа заповедта не бъде изпълнена, Тучев ще бъде обявен за общонационално издирване, а прокуратурата ще бъде информирана за неподчинението му на съдебна заповед. Това обяви пред Дарик радио адвокатът на Влада Парфенова, Милена Кадиева.

Георги Тучев не бе открит за коментар. Единият от адвокатите му, Евгени Милушев каза, че не знае за заповедта на съда за незабавна защита и не се е чувал с клиента си.