/ ThinkStock/Getty Images
Крайният срок за приключване на участъка е 30 август
Движението по републиканския път от Велинград за гара Костандово се осъществява само в едната лента, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За кратко спират движението по автомагистрала „Европа“

Ограничението важи от км 75+475 до км 75+525. Причината - предстои участъкът да бъде оборудван с автоматично устройство за нуждите на тол-системата. Мястото е сигнализирано с пътни знаци. Очаква се работата да продължи до края на деня.

Отпускат 90 млн. лева допълнително заради тол системата

Същият режим на преминаване е въведен и за пътя Батак-Картела от км 170 до км 171. Там се прави частичен ремонт на асфалта, който вероятно ще приключи днес. Движението от Панагюрски колонии до Панагюрище трябва да се осъществява с повишено внимание заради пропадане на част от банкета, информират още от Агенцията. Възстановяването на повредения участък ще продължи до 30 септември.

Окончателно: Тол такси ще се събират не по-късно от 1 март 2020 г.

Остава в сила и ограничението за моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен. По него е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона. За тях е определен обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.

Спират движението на „Тракия“ за час заради тол системата

Само в едното платно е движението и за околовръстното шосе „Стоян Ангелов“ от бул. „Георги Бенковски“ до ул. „Осми март“, където тече основна подмяна на настилката.

Крайният срок за приключване на участъка е 30 август.