Милтенов се ангажира с проблемите на възрастните в Пазарджик
Милтенов се ангажира с проблемите на възрастните в Пазарджик / netinfo
Възрастните хора ще усетят грижите към тях и така ще се чувстват по-добре с новите възможности, които ни предоставя членството в Европейския съюз /ЕС/, ако общината заработи на пълни обороти, за да може да привличе предвидените средства за социална политика. Това каза кандидатът за кмет на община Пазарджик от коалиция „НДСВ, Партия на българските жени, Българска партия либерали” Валентин Милтенов при посещението на дома за стари хора „Гаврил Кръстевич” на територията на общината. Тази година домът отбелязва 70-годишен юбилей.

В програмата за управление на кандидата за кмет Валентин Милтенов е предвидено да бъдат развивани по-добре социалните дейности на територията на общината и по-точно програмите „Домашен помощник“ и „Социален асистент“, които касаят най-вече възрастните.

Валентин Милтенов подари на дом „Гаврил Кръстевич“ в Главиница компютърна конфигурация за съхраняване на данни за настанените там и за здравословното им състояние.

Общината определя приоритетите и кандидатства за финансиране на социалните дейности пред държавата, затова те трябва да работят заедно, каза заместник-министърът Иванка Христова. Валентин Милтенов има ясна визия за това какво трябва да се случи в една община, така че хората в нея да живеят добре, добави тя. Затова и аз съм тук, за да го подкрепя, защото е млад човек, който показва, че е ангажиран с проблемите за възрастните“, заяви подкрепата си Иванка Христова.

Да се намали от 70% на 60 % върху пенсията таксата, която се плаща от настанените в дома, поискаха от зам.-министъра възрастните хора.

Пред кандидата за кмет Валентин Милтенов те настояха още да даде гаранции, че сградата на дома в най-скоро време ще бъде ремонтирана и ще бъде подобрено качеството на храната там.