/ БГНЕС, архив
Изложението е определено като „най-значимата технологична среща на Балканите“
Международният технически панаир тази година посреща близо 600 фирми от 34 държави. Вчера най-старото индустриално изложение в България откри своето 75-о издание с много промени. Това съобщиха от пресцентъра на панаира.

Към традицията и богатия опит се добавят модерни елементи, един от които е Деловият форум, пренесен и в дигитална среда, преструктурират се специализираните изложби, използват се нови формати, а страна партньор е Русия, добавят от панаирния пресцентър.

Изложението е определено като „най-значимата технологична среща на Балканите“, при която участниците в нея ще демонстрират трансформациите в бизнеса, които ще предопределят  неговото развитие. За първи път тази година ще има Седмица на дигиталните технологии с 13 безплатни конференции, с над 200 лектори, експозиции и шоу, кариерна зона, уъркшоп за деца.

Една от съществените промени в Международния технически панаир е преструктурирането на специализираните изложби и те вече са пет: „Машиностроене“ - машини, технологии, роботика, автоматизация; „Стройтех“ - строителна техника, електротехника, материали, инструменти, технологии; „Ауто сити Пловдив“ - автомобили, транспорт и оборудване; „Инфотех“ - информационни и дигитални технологии; „Енеко“ - енергетика, екология, химия, управление на водите. Идеята е заедно да се представят компании, работещи в браншове, които взаимно се допълват, се казва още в съобщението.

БГНЕС, архив

Според главния директор на панаира Иван Соколов, концепцията за развитие на Международния технически панаир съчетава най-доброто от досегашния опит с актуалните бизнес тенденции и иновативните методи за комуникация.