/ Община Пловдив
Почистването стартирало по-рано заради коронавируса
В изпълнение на мерките, предприети от Общинския оперативен щаб в Пловдив за ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса, от тази сутрин три екипа на „Чистота“ със специализирани дезинфекционни автомобили обработват  контейнерите за отпадъци тип „бобър“. Това съобщи изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев.

Работи се по график. До края на седмицата ще бъдат дезинфекцирани всички съдове за смет в източната част на район „Централен“, която обхваща пространството между булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Източен“ и „Марица-юг“, а в петък ще започне работа и в идеалния център на града.

Единият от екипите ще работи до петък включително, изцяло на територията на район „Източен“, където дезинфекцията започна от квартал „Столипиново“.  Днес и утре ще се обработят и част от съдовете в район „Южен“, а в четвъртък и петък – в „Тракия“.

Дезинфекцирането на всички около 4100 контейнера тип „бобър“ ще се извършва два пъти месечно. Използваният препарат сетридин е безопасен както за хората, така и за животните.

Обикновено процедурата стартира през месец май, но тази година подранява заради опасността от коронавируса.