Марица започна днес, праща двама в Чехия
Марица започна днес, праща двама в Чехия / netinfo
Трима нови футболисти взеха участие в днешната, първа за новия сезон тренировка на Марица. Двама от тях са юноши от прословутата школа на „кършиаклии”, но през миналото първенство играха като аматьори в третия ешалон – Илиян Енчев (Брестник) и Богдан Кузмов (Съединение). Третият е възпитаникът на Спартак Пд Христо Сталев, носил за последно екипа на Пирин (ГД).

Същата е бройката и на футболистите напуснали втородивизионния клуб. Пламен Коларов премина в градския съперник Спартак, Георги Данов подписа с Локо Пд, а Атанас Любенов отива в Родопа по желание на Тенчо Тенев.

В петък защитникът Иван Димов и голмайсторът Емил Стоев заминават за Прага, където ще изкарат 15-дневни проби в местния Бохемианс. Връзката със спечелилите промоция в елита чехи е осъществил Томаш Скухрави, който търсеше отбор на Георги Христов в чужбина.

Маричани заминават утре за Цигов чарк, където ще бъдат на лагер в продължение на 12 дни. Там те ще изиграят една контрола – срещу Черноморец на 2 юли като двубоят ще бъде в Ракитово.

Веднага след престоя в планината, пловдивчани ще прекарат четири дни край морето, където имат уговорени спаринги с английския Крю на 9-и и с Несебър на 12 юли.

Договорка за приятелски мачове има и с отборите на Берое и Академик Сф, но датите за тях ще се уточняват допълнително.