/ programata.bg
Кметството на "Южен" планира по оригинален начин да отбележи старта на предстоящата учебна година за учениците. Това ще стане с куклен театър на открито в парк "Белите брези" от 11 ч.

"Както отдавна смятам, "културната столица" не бива да е заключена в една единствена година или пък само в центъра на Пловдив, така че непрестанно търсим начини, места и форми за културни изяви в "Южен". Каним малки и големи да се възползват от хубавото време и кукленотеатралната постановка на открито", призова районният кмет Борислав Инчев. Той обяви още, че в празничния неделен следобед (17 септември, 17 ч.) отново в "Белите брези" концерт ще изнесе обичаният Биг Бенд на Пловдив.

За осми пореден път от началото на мандата на Борислав Инчев администрацията на кметството ще приеме на стаж студенти от ПУ "Паисий Хилендарски", съобщиха още от администрацията на "Южен". Практическо обучение ще преминат възпитаници на висшето училище от две специалности, свързани с информационните технологии.
 
"Обещах си още при избирането ми за районен кмет при всяка възможност да срещаме млади, образовани и заинтересовани хора от съвсем различни специалности с работата на районната администрация в отделни сфери. Студентите от IT сектора запознаваме с всички електронни информационни системи на кметството, които осигуряват от една страна адекватно обслужване на гражданите, а от друга – подреденост на документооборота и вътрешноорганизационните връзки. Даваме възможност и да се вземе участие в управлението на интернет сайта на кметството. Бъдещи политолози пък са ставали при нас свидетели на взимането на управленски решения и са проследявали административните връзки и процеси в едно сериозно звено на местната власт", разказа Борислав Инчев. Той подчерта, че традиционното обучение в кметството на бъдещи вишисти не е спорадично и формално, а е планирана и целенасочена политика за даване на шанс и трупане на опит, който се изисква от завършващите висшите училища при кандидатстване за работа.