/ Община Пловдив
Коледният благотворителен концерт „Изкуство за живот“ от дарителската кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ препълни снощи залата на Военния клуб в Пловдив. Проявата бе с участието на звездни български музиканти и се проведе в залата на Военния клуб в Пловдив. Каузата на Коледния концерт „Изкуство за живот“ - набирането на средства в полза на дарителската кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, препълни залата, а средствата от продажбата на билети ще бъдат предоставени за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на Университетската болница “Свети Георги”, град Пловдив.

Община Пловдив

В концерта  участваха изтъкнатите цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви и младият талантлив цигулар, 13-годишният възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ -  Ренцо Ставрев.

Община Пловдив

Община Пловдив

Преди музикалната част приветствие и думи на благодарност отправи шефът на Детската клиника в УМБАЛ "Св. Георги" проф. Иван Иванов, който разказа за досегашното развитие на благотворителната кампания. Той бе и организатор на празника. Основен спонсор и инициатор на концерта Изкуство за живот“ е френската асоциация за културен обмен „Art Gallery Constantin France” на д-р Елена Радева Николова. 

Община Пловдив

Специален гост на концерта бе и любимото куче на пловдивчани  бобтейлът Мон, който е лицето на кампанията и подкрепя всеотдайно каузата на болните деца, заедно със своята собственичка Велислава Костадинова. За Мон имаше и специален подарък, който бе връчен тържествено на сцената, по време на концерта. До момента, само инициативите с участието на Мон са набрали около 21 000 лева.
 
На 17 декември, талантливият 13 -годишен цигулар Ренцо Саврев ще свири отново, този път пред лежащо болните деца в Детска клиника.