/ ThinkStock/Getty Images
Той ще бъде за ключови обекти на спортната инфраструктура за града
На редовната сесия на Общински съвет-Пловдив, на 10 март кметът на града Здравко Димитров ще внесе извънредно предложение за гласуване, с което да се даде съгласие за стартиране на процедура по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура за града, съобщиха от Общината.

Сумата е 50 милиона лева с ДДС и включва довършването на двата стадиона на „Локомотив" и „Христо Ботев" с по 12 милиона лева с ДДС, в това число и за козирката на втория.

Медии от Германия популяризират Пловдив като инвестиционна дестинация

Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване - изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 милиона лева и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина на стойност шест милиона лева.

Обектите трудно биха могли да се реализират и финализират без осигуряване на алтернативни приходоизточници, мотивира предложението си Димитров. Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините, а в краткосрочен план ще бъдат завършени посочените в настоящото предложение значими за Пловдив обекти, които да се ползват от гостите и гражданите на града.
БТА