/ iStock/Getty Images
Той е поискал спешни срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, с министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и с ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД
Кметът на Карлово настоява до две седмици ремонтът на участък от ВиК мрежата да приключи, съобщиха от Общината.

Ако в рамките на следващите две седмици фирмата-изпълнител, избрана от „ВиК“ ЕООД-Пловдив за изпълнение на негов проект в Карлово не приключи работата си по започнатите улици „Хан Крум“, „Парчевич“, „Криволак“, „Опълченска“ и „Земеделска“ в града и не въведе в експлоатация изградените водопроводи и сградните отклонения към тях, дружеството е длъжно да намери вариант то да завърши улиците.

НСИ: 57% от водата, подадена по тръбите в страната, се губи

След това Община Карлово има готовност с бързи темпове, със свои средства да положи нови тротоарни и улични настилки, за да изпълни своя ангажимент към гражданите, които живеят там.

Следим ежедневно темповете на работа и, ако има забавяне, ще информираме гражданите и медиите, министъра на регионалното развитие, министъра на околната среда, управителя на ВиК холдинга.

Не можем да позволим повече забавяне, което затруднява сериозно транспортния трафик в града и нарушава нормалния живот на хората. Това за нас е най-важно и ще използваме всички законни средства, за да решим проблема.
 
Това каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов на 15 май, след последната среща с управителя на „ВиК“-Пловдив - инж. Огнян Кулишев, част от неговия екип и представител на надзора.
 
Кметът съобщи, че още след разговора във „ВиК“-Пловдив е поискал спешни срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, с министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и с ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

„Директно ще споделя с тях своето недоумение - как е възможно да разкопаеш толкова улици и след месеци да не си довършил нито една от тях“, категоричен бе д-р Кабаиванов.