Как и кога Министерството на енергетиката (МЕ) ще поеме разходите на хората от пострадалите карловски села Богдан, Слатина, Каравелово и Войнягово, на които дари климатици. Това питане е отправил кметът на Карлово Емил Кабаиванов към министъра на енергетиката в служебния кабинет Росен Христов, относно поетия от него ангажимент заедно с дарените от министерството климатици, да бъдат поети и сметките за електроенергия.

Днес писмото бе разпространено до медиите, след като градоначалникът и екипът му не са успели да получат отговор от ведомството.

Спира DMS кампанията в помощ на пострадалите от бедствието в Карловско


"Условието беше хората, получили климатици, да ги монтират своевременно и до 10 март да представят копие от гаранционната карта с нанесена дата на монтажа. Общо 79 граждани са изпълнили условието, но месец по-късно в общинската администрация са постъпили множество запитвания какво се случва с обещанието да бъдат платени сметките им за ток", се посочва в писмото

В община Карлово са монтирани 80 от 200 климатици. По договаряне, след като монтира тези 200 климатика, общината трябва да предостави на министерството техните абонатни номера, за да бъдат платени сметките, коментираха за БТА от енергийното ведомство.
 
Ирина Шопова/БТА