/ кметът на община Сърница Неби Бозов.
Кмет оставил без ток семейство с болно дете
101760
Кмет оставил без ток семейство с болно дете
  • Кмет оставил без ток семейство с болно дете
Кметът на родопското село Медени поляни оставил семейство с тежко болно дете без ток, защото на изборите за Европейски парламент не изпълнили заръката му да гласуват за неговата партия. За случая сигнализира в социалните мрежи кметът на община Сърница Неби Бозов.

При посещението си в селото той видял, че хората от къщата ползват електричество от трафопоста на кметството, като редовно си плащат срещу ръкописно попълнени квитанции. По данни на хора от Медени поляни това не били единствените абонати в подобна зависимост от местния управник.

По случая предстои проверка.

След прекъсване на захранването отчаяната майка на болното дете звъннала на общинския кмет Неби Бозов с молба за помощ. Съседи проявили човещина и позволили на техници от общината да пуснат кабели от къщата им и да осигурят временно ток на семейството до намиране на трайно решение.

Още днес Бозов започва проверка за това как се стопанисва и управлява общинската собственост в Медени поляни и защо частни имоти черпят ток по този начин, след като кметствата не са оторизирани да продават електричество. Както и дали това не е способ да се държат гласоподаватели в зависимост.

По думите на хора от Медени поляни това далеч не е единствен случай. Ако проверката докаже злоупотреба с власт, Бозов обещава да сезира институциите.

Кметът на Медени поляни Абдула Абдулах не беше открит за коментар.