Късметът е в теб.
Късметът е в теб. / снимка: Петър Тодоров
Късмет
95838
Късмет
  • Късмет
Думата „късмет“ е навлязла у нас от Османската империя и означава участ, съдба. А нашата участ е резултат от нашите нагласи, действия и мисли, заяви в редовната рубрика на Дарик радио „Промяната“ Марияна Стракова, преподавател по йога и директор на Пловдивския културен институт (ПКИ).

По думите й, много често има хора, които просто казват „Ами аз имам много лош късмет“. Ако наблюдаваме тези хора, ще видим, че те не са достатъчно активни и вярващи в себе си, те не търсят алтернативи и добрите възможности в себе си, а винаги търсят оправдание за своя лош късмет някъде отвън.

Една от любимите поговорки на Стракова е „Ключът за вратата, през която влиза късметът, е винаги у теб“. Тоест всичко, което търсиш, е вътре в теб. Вярвам, че колкото повече усилия влагаме в нещо, толкова повече късметът те спохожда, каза още преподавателката по духовни практики. По думите й, късметът е нещо, което ти предизвикваш.

Пожеланията по Нова година за късмет и щастие са нещо позитивно и носят успокоение, но е хубаво да знаем, че всичко е в наши ръце, коментира още Стракова.

С богата програма започва своята дейност ПКИ. Той отвори врати още на 2-ри януари. Подробности около предстоящите събития в него могат да бъдат намерени на сайта на института и на фейсбук страницата му.

Цялото интервю може да чуете в приложеното аудио.