Каназирева: Няма да допуснем общината да изгони пловдивските художници
Каназирева: Няма да допуснем общината да изгони пловдивските художници / novini.rozali.com
Дани Каназирева-позиция за Дружеството на пловдивските художници
78909
Дани Каназирева-позиция за Дружеството на пловдивските художници
  • Дани Каназирева-позиция за Дружеството на пловдивските художници

Няма да допуснем община Пловдив да събори сградата на Дружеството на пловдивските художници. Това заяви пред Дарик лидерът на "Съюз за Пловдив" и председател на групата в Общинския съвет Дани Каназирева.

Притесненията на художниците дойде след проведена среща със зам.-кмета Стефан Стоянов, който е поставил изрично условие Дружеството да напусне доброволно, в противен случай ще бъде издадена заповед за принудително изваждане на художниците.

Това е абсурдно и обидно и това унижение трябва да спре. Независимо кой кога какво управлява, не смятам, че едно 4-годишно управление трябва да слага край на най-старото Дружество на художниците в България, обясни Каназирева.

По искане на Дружеството лидерът на „Съюз за Пловдив“ внася днес предложение до Общински съвет за удължаване на договора за безвъзмездно ползване на галерията и помещенията към нея за период от 10 години, като гаранция, че художниците няма да бъдат принудени да напуснат сградата на „Гладстон“ № 32, която е техен дом от самото си построяване преди 40 години.

/Повече по темата, може да чуете в прикачения аудио-файл/

Каназирева Няма да допуснем общината да изгони пловдивските художници
netinfo