/ iStock/Getty Images
Задържани са трима мъже
В хода на операция срещу наркоразпространението служители на отдел "Криминална полиция", специализирани полицейски сили и "Пътна полиция" при ОД на МВР-Пловдив задържаха трима мъже на възраст 24, 35 и 49 години, последните двама - от село Цалапица, съобщиха от полицията.

Хванаха служител на траурна агенция в Димитровград с близо 1 кг кокаин (СНИМКИ)

По-младият от мъжете, е задържан в момент на придобиване на амфетамин. Мястото за доставка за наркотика било предварително уговорени- на изхода на селото- посока Стамболийски.

Придвижвайки се до него с лек автомобил, 24-годишният мъж бил задържан в момент на прибиране на близо половин килограм амфетамин. В последствие е извършено претърсване на адрес в Цалапица, където са задържани останалите две лица- друг дилър с клиент.

След акции: Иззеха кокаин, марихуана и MDMA в Ихтиман и Ботевград

В дома на задържания дилър от Цалапица е открит още близо килограм амфетамин и малко количество марихуана.
От адреса са иззети и две електронни везни със следи от наркотично вещество по повърхността им и пластмасова табла с нож и пластика, служещи за разпределяне на наркотика на дози.

Ден по- късно на територията на столицата е задържан и доставчика на амфетамина - 27 годишен мъж от Стамболийски. Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, а в последствие тримата от тях са с мярка за неотклонение "задържане под стража".