/ iStock/Getty Images
25-годишният студент е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане на различни високорискови наркотични вещества в големи размери с цел разпространение, съобщиха от обвинението.

Оставиха в ареста мъж за производство на метамфетамин

Стойността на иззетите на три адреса във Варна различни видове наркотици е 61 505, 54 лева.
Подсъдимият решил да стане наркоразпространител над средното ниво. Снабдявал се с големи количества наркотици, които разпространявал на дилърите от средното ниво във Варна.

За престъпния си „бизнес“ наел апартамент под наем, който използвал като складова база. В друго жилище под наем, където живеел с приятелката си, също държал наркотици за продан. Продажби на високорискови наркотични вещества извършвал и от дома на родителите си.

Разбиха лаборатория за производство на наркотици в Сливен

С действията си подсъдимият студент влязъл в полезрението на полицията. На 22 май 2020 г. при полицейска операция на ОД на МВР, той бил задържан на излизане от апартамента, ползван от него като наркосклад. При личен обиск служителите на реда намерили и иззели от него 230 грама амфетамини.

В условията на неотложност били извършени обиски и претърсвания в двата апартамента и в дома на родителите му, както и в автомобила, който той управлявал, макар че се водел на друго лице.

Рецидивист от Нова Загора получи две години затвор за наркотици

Намерени и иззети били 1896,59 грама метамфетамини, 966,15 грама марихуана и 36,59 грама кокаин - всичко на обща стойност 61 505, 54 лева. Иззети били и 29 218 лева, върху които е наложен запор.

25-годишният мъж е осъждан за същото престъпление, но е реабилитиран. Според прокуратурата, умишлено извършеното деяние, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева, е със стремеж за облагодетелстване по престъпен начин.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.