/ ОД на МВР-Сливен
Трима души са задържани
Трима души са задържани, иззети са наркотични вещества - пико и хероин, при специализирана операция на 23 и 24 септември, съобщиха от полицията.

Задържаха мъж с десет дози хероин в Нова Загора

Акцията е проведена на територията на Сливен и Нова Загора. Късно през нощта в сряда, полицейски служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Сливен влизат на адрес в сливенския квартал „Даме Груев“.

В жилището са установени двама мъже на 36 години от Сливен. Полицейските служители са хванали в момент на производство на наркотик криминално проявения и осъждан мъж и дтуг, без криминални прояви.

Иззеха хероин от жилише на жена в Нова Загора

След претърсване в жилището, обитавано от единия мъж, са намерени и иззети множество прекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на синтетични наркотици.

Иззети са пликове, съдържащи около 250 грама кристалообразно вещество - пико. Двамата са задържани за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. Полицейски служители на участък кв. "Шести“ в Нова Загора, са задържали 31-годишен мъж от Стара Загора за притежание на хероин.

Разбиха банда, пласирала синтетична дрога край училища в Сливен

Проверката е извършена на 24 септември в хода на специализираната операция. При обиска, в него са намерени и иззети десет пликчета с хероин.

Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Операциите по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на ОД на МВР-Сливен продължават.