Венцеслав Караджов
Венцеслав Караджов / netinfo
Бившият полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на двамата си родители Божурка и Цветан Караджови, застава пред съда. Това се случва година и половина след арестуването му. Делото ще се гледа в Окръжен съд – Пловдив.
 
Според екпертизата убийството на възрастните хора е извършено между 19.00 и 20.00 часа на 15 май. Труповете на Цветан и Божурка са намерени от тяхна съседка два дни по-късно. Божурка е простреляна пет пъти, а съпругът й – три.
 
Оставиха в ареста бившия полицай, обвинен в убийството на родителите си

Камера в съседна къща е заснела съпругата на Венцеслав – Каля Караджова, да влиза със Ситроен Берлинго в гаража на къщата на ул. „София” по времето, в което е извършено двойното убийство. Обвинението допуска, че мъжът й е бил в задния отсек на товарната кола, който е без прозорци.

В хода на разследването бяха разпитвани синът на Караджови – Алекс, както и тъщата на Венцеслав – Мария Рекина. Техните показания разбиват алибито на бившия полицай. Негов съдружник разпознава „козия крак”, с който е разбита задната врата на къщата на пенсионерите и казва, че инструмента Венцеслав е донесъл от Англия.

Един от основните проблеми на разследващите е, че засега липсва оръжието, с което е извършено престъплението. Никой от трите законно притежавани пистолета на Караджов  не може да бъде свързан с убийствата. Полицаите няколко пъти претърсваха Гребната база, където се предполага, че е изхвърлено оръжието, но безрезултатно.

Защитата на бившето ченге в лицето на адвокат Зоя Тошкова неколкократно изтъкна множество противоречия в събраните доказателства. Очаква се всички те ще бъдат разгледани по време на съдебния процес.