Венцислав Караджов
Венцислав Караджов / netinfo
Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането на защитата на обвиняемия Венцеслав Караджов за изменение на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека такава.

Бившият полицай е обвинен от Окръжна прокуратура Пловдив за това, че на 15 май 2016 г. умишлено е умъртвил майка си и баща си - Божура  и Цветан, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. Единствено синът им е имал мотив от смъртта на възрастните хора, тъй като са имали имотен спор.
 
Съдът намери, че и към настоящия момент са налице предпоставки за продължаване мярката за неотклонение задържане под стража, взета спрямо обвиняемия. Налице е обосновано предположение, че именно Венцислав е автор на престъплението, в което е обвинен. Не е отпаднала и реалната опасност да се укрие и да извърши престъпление при мярка, различна от "задържане под стража".
 
Законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна за това, че Караджов е убил родителите си.
 
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив на 11 май от 10.00 ч.