Енергийната мафия отмъщавала на Караджов, повдигат обвинение и на малолетния му син
Енергийната мафия отмъщавала на Караджов, повдигат обвинение и на малолетния му син / снимка: Кирил Кирилов
Енергийната мафия отмъщавала на Караджов, повдигат обвинение и на малолетния му син
87559
Енергийната мафия отмъщавала на Караджов, повдигат обвинение и на малолетния му син
  • Енергийната мафия отмъщавала на Караджов, повдигат обвинение и на малолетния му син

Магистрати от Апелативния съд в Пловдив потвърдиха решението на Окръжния съд и оставиха в ареста обвинения в убийството на родителите си полицай Венцислав Караджов. Мярката е окончателна и не подлежи на обжалване.

Защитата на обвиняемия оспори доказателствата по делото и изтъкна, че предположението за извършеното престъпление е необосновано. Според адвокат Зоя Тошкова по образуваното производство няма нито едно сигурно доказателство. Съдиите обаче прецениха, че след подробен анализ са налице достатъчно аргументи предположението за двойното убийство да бъде счетено за обосновано.

Според адвокат Тошкова пресирането и психологическият тормоз от страна на пловдивски полицаи над семейството на Венцислав Караджов продължават. Домът му регулярно е посещаван от полицейски служители, които изпращат призовки на съпругата му Каля Караджова и тъщата Мария Рекина. Адвокатката заяви, че постоянно получава писма от граждани с отношение по делото. Тя намекна, че според тях обвинението към Караджов е отмъщение за работата му като икономически полицай срещу енергийната мафия. Тя не пожела да разкрие повече, докато не предаде писмата на разследващите органи. Досега няма реакция от страна на сезираните от нея институции – Главна прокуратура, Комисията по вътрешна сигурност и ред към Народното събрание и Държавна агенция за закрила на детето, относно неправомерното отношение на водещите следствието служители.

Апелативният прокурор Иван Даскалов уличи Зоя Тошкова в опит пред съда да бъдат изсипани множество внушения. Той разкри пред медиите, че вчера е проведен следствен експеримент, в който е повторена ситуацията с движението на семейния автомобил, шофиран от Каля Караджова в деня на убийството – 15 май. Според записите от камерите тя е сама зад волана. Целта на експеримента е да се установи дали съпругът й не е бил в задната част на колата, където няма прозорци.

Самият Караджов поиска мярката „задържане под стража“ да му бъде снета с мотива, че по другото дело – за стрелбата с пистолет, такава вече му е наложена. Невинен съм, не съм извършвал подобни деяния, каза той пред магистратите. Последните му думи бяха, че много неистини не правят една истина.

На сина му – 15-годишният Алекс Караджов, се очаква да бъде повдигнато обвинение за стрелба с огнестрелно оръжие, което за малолетно дете е незаконно. Следствието е връчило призовката за понеделник. Ако въобще се стигне до присъда, най-вероятно ще става дума за тригодишно наказание, коментира адвокат Тошкова.

Чуйте и от прикачения звуков файл.