Полицаят, обвинен за убийството на родителите му: Процесът е опорочен
Полицаят, обвинен за убийството на родителите му: Процесът е опорочен / БГНЕС

Полицаят Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите му, не се признава за виновен и твърди, че целият процес е опорочен, предаде „Фокус". Той поиска да каже това пред журналистите, докато беше воден към залата.

По думите на Караджов, всичко това се разиграва заради един негов колега, срещу който е подавал рапорти и който вместо да бъде изгонен от системата на МВР, е бил повишен в началнически ранг.

Обвиняват пловдивския полицай в убийството на родителите му

Полицаят Караджов каза още, че са разпитвали жена му, детето и тъщата му повече от 10-11 часа, като са ги притискали да променят показанията си.

Караджов е подал жалба във връзка с натиска върху близките му.

Арестувана е съпругата на полицая, чиито родители бяха жестоко убити в Пловдив

Междувременно по информация на "24 часа" съпругата на Караджов - Каля, която бе задържана, е освободена от ареста и срещу нея още не е повдигнато обвинение.

Откриха убити родителите на полицай в Пловдив

Родителите на Караджов бяха намерени мъртви в пловдивския квартал "Христо Смирненски" на 17 май. Впоследствие той бе задържан и срещу него бе повдигнато обвинение за предоставяне на оръжие на сина му, който е непълнолетен. Детето се е учило да стреля край вилата на полицая в пловдивско село.

Убитите пенсионери подали няколко сигнала за малтретиране

На 3 юни Венцислав Караджов бе привлечен като обвиняем за убийството на родителите му. Обвинението срещу него е, че е умъртвил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.