/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния арменски гражданин, който миналата година простреля в крака 33-годишен охранител от града на тепетата.

Крупният наркопласьор, снабдявал и "Столипиново", остава в ареста (СНИМКИ)

Нападателят е със статут на постоянно пребиваващи на територията на България. В нощта на 26 срещу 27 април, 2018-та година, обвиняемият и негови познати отишли с джип пред дискотека в Пловдив.

Арменецът, който бил зад волана, спрял пред входа на заведението. В това време пострадалият охранител го помолил да премести автомобила, защото блокирал пътя на другите коли към паркинга.

Делото за жестокото убийство в Нареченски бани - по съкратената процедура

Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си иска, започнал да се държи агресивно, търсейки конфронтация. Стигнало се е до спречкване между обвиняемия и спътниците му, които започнали да хвърлят камъни, от една страна, и охранителят и негови колеги, от друга, като били разменени и удари.

При стълкновението е пострадал един от спътниците на арменеца със счупена челюст. През следващите дни обвиняемият и други лица се срещали с представители на дискотеката и на фирмата, за да искат обезщетение за телесната повреда.

Съдът оставя в ареста 11-те задържани за нелегалната тютюнева фабрика край Пловдив

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети са и веществени доказателства. Арменецът е арестуван. Предвиденото от закона наказание за престъплението, което е извършил, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.