Има заподозрян по случая Белнейски
Има заподозрян по случая Белнейски / netinfo

 

 

Има заподозрян по случая “Белнейски” и конкретна следа, по която се работи. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото Иван Даскалов. По думите му, в момента се работи усилено по доказване на вината на конкретно лице, въпреки че извършителите на убийството може да са повече от един.

 

Даскалов категорично се е разграничил от тезата, заподозреният да е психично болен и е да бил лекуван в психиатрична клиника. Той не е отрекъл, че взетата от небезизвестния Васил Телбизов кръвна проба в края на месец януари е свързана с убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски.  Според Иван Даскалов обаче по случая може да бъде проверен всеки и Телбизов не бива да се притеснява от това, след като не е съпричастен с убийството на сестрите.

 

Припомням, че Васил Телбизов е с две присъди и е сочен за ръководител на една от групите за трафик на момичета в Западна Европа. По думите на роднините му, в момента на убийството на момичетата, Телбизов е излежавал присъда на “лек режим” в Казичене. Според запознати с разследването случаят “Белнейски” ще се развърже до няколко месеца.