/ Снимка: Дарик, архив
Има задържани лица за убийството в Смолян, научи Дарик. Очаква се днес Окръжна прокуратура да даде пресконференция по случая, където да дадат повече информация.

Изясниха самоличността на открития труп край Смолян

„На този етап отказвам, каквато и да е информация, в 14:00 часа ще дадем пресконференция“, заяви зам.-окръжният прокурор Недко Симов. Според информация на Дарик, случаят е изяснен и задържаните са повече от едно лице, като една от версиите е, че между тях има и бивш съкилийник на убития 41-годишен мъж.
 

Намереният мъж край Смолян е удушен, престоял е в гората 15 дни

Припомняме ви, че на 15 април, на разклон за с. Пещера и с. Турен в местността „Пещерско бърце“, в горист участък бе открит труп на мъж, затрупан с клони от иглолистни дървета.

Намереният труп край Смолян най-вероятно е на бивш затворник

Тялото е било намерено от случаен минувач, който е подал сигнал в полицията. При извършена аутопсия в болницата в Смолян е установено, че смъртта на пострадалия е настъпила в резултат на задушаване.

Труп на мъж открит в Смолянско

Потвърдено е, че се касае за насилствена смърт. Вчера бе изяснена и самоличността на убития. Той се казва Георги Т. Г., на 41 г., като смъртта му е настъпила преди около 15 дни, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Георги е бил в затвора, като е бил пуснат на свобода преди по-малко от месец. Той е бил безработен и с множество присъди зад гърба си. Не е бил семеен.