/ Thinkstockphotos
Ревност е една от предполагаемите причини, извършителят е пребил жертвата с бейзболна бухалка
Задържаха мъж
98075
Задържаха мъж
  • Задържаха мъж
Има задържан за убийството в Пловдив на възрастния преподавател от Института по растително генетични ресурси. Това е 42-годишен мъж, съобщи за Дарик заместник окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Престъплението е било извършено в покрайнините на Пловдив – край спортната зала в посока село Оризаре. След побоя, извършен с бейзболна бухалка, 71-годишният доц. Стефан Нейков е бил откаран в района на Военна болница, където е бил изоставен.

Бивш университетски преподавател издъхнал след побой, разследват убийство

Днес извършителят е бил задържан, съобщиха от прокуратурата. Ще му бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт и ще бъде оставен в ареста за 72 часа. За извършеното престъпление мъжът може да получи от 10 до 20 години затвор.

Той е съпруг на 32-годишна студентка, каза още прокурор Гавраилов. Жената е присъствала на престъплението, но не е участвала в побоя. От прокуратурата отказаха да коментират дали между младата жена и възрастния преподавател е имало интимни отношения. Продължават разследванията дали тя е съпричастна към убийството.

Зверски побой е причинил смъртта на мъжа, издъхнал на улицата в Пловдив

Преподавателят беше намерен в безпомощно състояние снощи около 22:00 ч. на бул. „Христо Ботев“. На място са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Медиците са се опитали да го спасят, но безуспешно.

Дълги години доц. Стефан Нейков е работил в Института по растително генетични ресурси в Садово, специалност "Зеленчуци". Там се е и пенсионирал. Бил е преподавател и в Земеделския колеж.

Чуйте още в приложеното аудио.