И в Северен започна раздаването на хранителни помощи
И в Северен започна раздаването на хранителни помощи / район Северен

Стартира първия транш по изпълнение на програма „Предоставяне на хранителни пакети” от „Европейския фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица” в пловдивския район „Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст и ще продължи до 29.01.2016 г. В район „Северен” временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул.”България” №49 и ще работи от понеделник до петък от 9,00 до 14,00 часа.

Право да получат хранителни продукти имат хората, подпомагани с целеви помощи за отопление през отоплителен период 2014/2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на горните условия са:

- Брашно – 5кг.

- Спагети – 3 кг.

- Компот консерва – 1,60 кг.

- Конфитюр – 1 кг.

- Леща – 3кг.

В район „Северен” пакетите с храна ще получат 957 лица, раздадени от доброволци на БЧК.

Освен подпомагане с храни за гражданите са подготвени информационни брошури „Как да се храним здравословно”, „Най-често извършвани измами с възрастни хора”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2014-2020, и „Как да действаме при бедствия”.