Хората на Ковачки плащат общински дълг за минерална вода
Хората на Ковачки плащат общински дълг за минерална вода / netinfo

Спортният комплекс в град Баня ще заработи само след дни, съобщи кметът на Община Карлово инж. Найден Найденов след днешната си среща с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Правото на водоползване на минерална вода в “Спортен комплекс Баня” АД бе отнето за натрупани 53000 лв от неплатени такси на водата в последните 3 години.

Екоминистерството ще направи компромис и ще възстанови правото на ползване, веднага след като бъдат изплатена дължимита сума. Частната фирма “Баня голф енд СПА ризорт” АД, която чрез смесено дружество с общината скоро ще влезе във владение на спортния комплекс, е пожелала да покрие задълженията, съобщават от пресцентъра на администрацията. Енергийният бос Христо Ковачки миналата вечер потвърди в Пловдив, че стои зад “Баня голф енд спа ризорт” и преговаря за осигуряване на 60 млн евро финансиране за реализацията на мащабен проект за изграждане на голф игрища, спа център и ваканционни селища край минералните извори в Баня.

МОСВ пък ще подпомогне финансово изграждането на пречиствателни станции в Баня, Клисура и Калофер и втория етап от канализацията в с. Дъбене.