Гергов се отказва от местния парламент, дава път на младите
Гергов се отказва от местния парламент, дава път на младите / снимка: Диляна Петрова, Дарик радио Пловдив

Лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов няма да става общински съветник, научи Дарик радио. Водачът на листата се отказва от позицията си в местния парламент. Само преди дни Гергов  заяви в ефира на Дарик, че групата на червените съветници ще е ясната опозиция в упралвението на града  и няма да се коалира с нито една от групите в общинския съвет. Днес той не пожела да коментира мотивите си.

Гергов събра 7,19 %  от гласовете на пловдивчани на изборите за кмет на община Пловдив и това му отреди пето място сред кандидатите. Петте мандата в изборите за общински съветници на БСП са на базата събраните от партията 8,98 % при вота за местен парламент.

Младият социалист Иван Петков - Бебето заяви, че е избран за общински съветник с преференциален вот и от 17-то място се е изкачил на 6-та позиция. Само преди година Петков бе сред инициаторите за искането на оставката на Гергов като лидер на градската организация на БСП.

Засега няма яснота кой ще оглави листата на БСП в Пловдивския общински съвет. В нея влизат зам.-председателя на предишния общински съвет Ангел Иванов, директорът на Езикова гимназия „Пловдив“ и досегашен съветник Николай Радев, Петя Манева и 24-годишната Теодора Халачева.