/ Дарик архив
Вече 50 дни нито кметът на Пловдив, нито Общинският съвет отговарят на предложението на „Дом за Пловдивската опера“ за отреждане на терен за строеж на сграда на музикалната институция. За това алармираха от фондацията.
 
Припомням, че инициативният комитет на „Дом за пловдивската опера”, който е и Съвет на учредителите на едноименната фондация, изпрати на 25 май писмо-предложение до кмета Иван Тотев, до председателя на Общинския съвет – Пловдив Савина Петкова и до председателите ППГОС в местния парламент за отреждане на парцел за построяване на сграда за музикално-сценично изкуство.
 
Концертна зала: какво бъдеще очаква един от най-важните ни културни инфраструктурни обекти?

Това поведение е израз на липсата на уважение към 15 000 пловдивчани, които подкрепиха с подписите си инициативата за създаване на Дом за пловдивската опера, категорични са от фондацията.
 
В позицията се казва още:
 
„Политиците на местно ниво очевидно не смятат за необходимо да водят разговор със своите граждани. Ние ще предприемем следващи стъпки и ще информираме международните културни институции, включително извършващите мониторинга за Европейска столица на културата, за липсата на отношение към културата в Пловдив - Европейската столица на културата през 2019 г.“