/ ThinkStock/Getty Images
Доброволци от златоградското село Старцево, са се заели с приготвянето на традиционни за населеното място гозби, с които да почерпят всички гости за празника на населеното място.

Момчиловци за пета поредна година е домакин на Фестивал на киселото мляко

Това е поредната инициатива на ентусиастите от „Красиво Старцево“, които обединиха усилия и за разкрасяването и подобряването на условията за живот в селото. Целта този път е да зарадват гостите на Старцево, като се приготви специализиран щанд с пататник, колаци, клин, домашно приготвени плодови сокове и други.

Приготвянето им ще бъде  по традиционни рецепти и изцяло с екологично чисти продукти, като соковете ще са от сушени плодове и без добавена захар. За целта в момента, се организират доброволци в селото, по списък, като всеки сам заявява от коя гозба и какво количество ще приготви, за да може всеки един гост да вкуси от тях и да остане доволен.

Как тараторът е стигнал до нашата трапеза?

Освен изискванията за добър вкус, организаторите на акцията държат и на доброто аранжиране и вид на ястията, които да радват очите на гостите. Първият летен празник  на Старцево, ще се състои на 16 август, като е включена и богата музикална програма, включително „Концерт в лятна вечер“, Открита дискотека и други.

Празникът ще продължи и на 17 август, с фолклорни изпълнения и концерт на Виевска фолклорна група. Старцево е най-голямото село по численост в област Смолян.