Чичото на убитите сестри Белнейски се споразумя извън съда с един от патолозите
Чичото на убитите сестри Белнейски се споразумя извън съда с един от патолозите / netinfo
Патоанатомът Ангел Фингаров - единият от медиците, завели дело за клевета срещу чичото на убитите сестри Белнейски, е сключил извънсъдебно споразумение с ответника Георги Спасов и дело по този казус няма да има, съобщи за Дарик радио Спасов.

Не мога да се боря срещу държавната машина сам, няма да плащам нищо и няма да ми плащат, обоснова решението си Георги Спасов. Така той оттегля сам оправените в медиите обвинения, че ръководителят на “Съдебна медицина” - Пазарджик и доц. Мария Гроздева са били в нетрезво състояние по време на първата аутопсия на двете момичета през 2006-та година и затова взетите проби са били некачествени. Надявам се да се разберем извън съда и с доц. Гроздева и тя да оттегли молбата си, каза чичото на Росица и Христина.

Делото по иска на д-р Фингаров трябваше да се гледа днес в Районния съд на Пазарджик, но не стартира. Двамата експерти, участвали в първата тройна съдебно-медицинска експертиза на сестрите Белнейски, заведоха дела срещу Георги Спасов с иск за обезщетение за отправените клевети в размер на общо 8 000 лева.

Втората, вече петорна, експертиза, направена след ексхумация на момичетата, потвърди лансираната през май тази година хипотеза, че е възможно те да са жертва на катастрофа. Заключението е с 3 на 2 гласа, а ангажирани със случая твърдят, че върху експертите е оказван натиск, за да променят първоначалното заключение от тройната експертиза. Нито след първата, нито след втората има конкретен заподозрян за зверското убийство.