Борисов: С новите заводи у нас ставаме по-независими от Европа

Нов френски завод край Пловдив
Нов френски завод край Пловдив / netinfo
Нов френски завод
98775
Нов френски завод
  • Нов френски завод
С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив. Премиерът Борисов поясни, че голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство, подчерта още българският премиер.

На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

Чуйте и от приложеното аудио.