/ ThinkStock/Getty Images
Незаконни оръжия и боеприпаси, стотици стоки, имитиращи известни марки, наркотици и контрабандни цигари са иззети при втория етап от течащата в Пазарджишко спецакция на полицията срещу конвенционалната престъпност, разпоредена от главния секретар на МВР, съобщават от Областната дирекция на Вътрешното министерство. Образувани са 12 полицейски производства.

Мащабна акция проведоха МВР и жандармерията, иззеха оръжие, артефакти, металотърсач

В петък служители на реда от град Септември са проверили жилищата на двама жители на град Белово. В къщата на единия, 44-годишен мъж, са намерени ловни патрони 12-ти калибър.

В дома на втория, който е на 40 г., полицаите открили солиден арсенал – боен револвер в калибър 357 магнум,  гладкоцевна пушка „ИЖ“ 12-ти калибър, нарезна карабина “BLASER”, 74 ловни и бойни патрони. Притежателят им няма издадено разрешение за оръжията и боеприпасите. 

Криминалисти от полицията в Панагюрище са открили в къща, обитавана от 26-годишната жена, пет полиетиленови пакетчета съдържащи близо 6 грама амфетамин. 

При проверка в търговски обект в областния град екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ пък се натъкнали на продажба на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право на марките за страната.

От магазина, стопанисван от 21-годишен младеж, са иззети общо 260 артикула, носещи марките “GUCCI”, “PHILIP PLEIN”, “ARMANI”, “DSQUARED”.

Служители на полицейското управление в Пазарджик засекли на улица в града 64-годишен гастролиращ търговец от великотърновското село Камен. Мъжът въртял улична търговия с парфюми, имитиращи различни известни марки. Иззети са 16 опаковки.  

При проверки в жилища и прилежащите им помещения в областния град и близкото село Черногорово са намерени и иззети общо 1340 къса цигари и около 2 килограма сух нарязан тютюн. 

Двама водачи са задържани в ареста за извършени от тях престъпления. На пътя Велинград-Якоруда автопатрул при РУ-Велинград спрял 42-годишен мотоциклетист от якорудското село Черна Места Установено било, че возилото е без регистрационни табели.

Още по-фрапираща е случката с 16-годишен тийнейджър от велинградското село Света Петка. Той управлявал мотопед без регистрационни табели и без да притежава шофьорска книжка.

За да избегне изземване на мотопеда и досъдебно производство, младежът извадил две банкноти по 50 лева и ги подхвърлил в служебния „Опел"-Астра. Така се сдобил и с бързо производство за предлагане на подкуп на полицейските служители.