Мащабна акция проведоха МВР
Мащабна акция проведоха МВР / netinfo
20 полицейски производства и полицейски преписки са образувани през изминалото денонощие в Пазарджишко в резултат на провежданата по разпореждане на Главния секретар на МВР специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. В нея са включени екипи на полицията в Пазарджик и районните управления в областта, подпомогнати от служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Четирима са задържани заради незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, а един от тях и за културно-исторически ценности. Полицаи извършили проверки в жилищата на 62-годишна жена от баташкото село Фотиново, 64-годишен жител на беловското село Сестримо и мъж на 45 г. от съседното село Мененкьово. Там са намерени общо две ловни пушки и 152 боеприпаса от различен вид и калибър притежавани без необходимите разрешителни.

Екип на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ извършил проверка в къщата на 43-годишен мъж от пазарджишкото село Црънча. На първия етаж служителите на реда открили гладкоцевна пушка и 98 патрона за нея. В хода на проверката те се натъкнали на металдетектор и множество предмети представляващи културно-исторически ценности – накити, монети, метален кръст.

По време на акцията в жилища, стопански постройки, гаражни помещения и автомобили са открити акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 30 000 къса с цигари и 33.4 килограма сух нарязан тютюн. Спрямо петима мъже и четири жени са образувани полицейски производства или преписки.

При контрола над участниците в движението по пътищата са засечени двама водачи управляващи под въздействието на наркотици и един под въздействието на алкохол. Двама са шофирали нерегистрирани по надлежния ред мотопед и лек автомобил. Акцията продължава и през днешния ден.