/ БГНЕС
С пълна блокада на участъка Пещера - Батак, този път - без пропускане на автомобили, се очаква да протече поредният от поредицата граждански протести с искане за основен ремонт на отсечката от разклона за селата Нова махала и Фотиново до местността Вълча поляна. Републиканският път ще остане затворен между 15.00 и 17.00 ч.

Координаторът на проявата Вайдин Дупаилов съобщи, че се очаква да се включат близо 300 души. Шофьорите могат да ползват обходен маршрут през Пещера - Свети Константин - язовир „Батак“.

Хора от община Батак отново протестират срещу опасен път

Десеткилометровата отсечка от разклона до Вълча поляна е в окаяно състояние - с много дупки и пропадания, с опасен наклон към дерето, без предпазни мантинели даже в рисковите участъци, на места и без маркировка.

Преди дни протестиращите и кметовете на селищата в Баташко се срещнаха с областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, представители на Областното пътно управление и пазарджишки депутати. Всички признават, че исканията са съвсем основателни, но засега не предлагат решение. Заради проявената добра воля беше отменено планираното за днес затваряне на централна улица в Пазарджик, но протестите продължават.

Мотото на митинга тази вечер е: „Да предпазим хората от нещастни случаи“. Отново ще бъде мирен и координиран с полицията.