/ DarikNews
43 834 души са диспансерните пациенти с онкологични заболявания в Комплексния онкологичен център – Пловдив. Според раковия регистър това са пациенти от Пловдив, Пазарджик, Смолян, както и болни от други области, предпочели да се лекуват в пловдивския Онкоцентър. 4 785 са новозаболелите от началото на 2019-а година до миналия октомври, съобщиха от онкодиспансера. 

В Пловдив оперираха 100-годишна баба с тумор на гърдата

Специалистите от КОЦ-Пловдив отбелязват Световния ден за борба с рака – 4 февруари, с нови постижения и успехи. Независимо, че онкоцентърът бе обявен през 2019 г. за най-добрата онкоболница в страната, лечебното заведение продължава да се развива.

Отличиха КОЦ Пловдив за най-добрата болница в областта на онкологията

Въпреки, че пациентите се увеличават значително, ракът не е присъда, подчерта управителят д-р Парашкев Цветков. Той добави, че заболяването се лекува вече и в напредналите стадии, благодарение на прилагането на нови методи на диагностика и лечение, които са на европейско и световно ниво.  

Онкодиспансерът в Пловдив включва психолог в онкологичните комисии

Д-р Цветков е стартирал и собствена програма за подобряване качеството на лечението на пациентите и то вече е факт. В отделението по клинична патология вече се прави молекулярен  тест за откриване на предракови заболявания на маточната шийка. Извършва се  се цялостна и комплексна диагностика при карцином на млечната жлеза – биопсично изследване и определяне на хормонален статус -  естроген, прогестерон и HER 2.

Хирурзите от КОЦ-Пловдив отстраниха огромни тумори от мъж и жена

В  КОЦ – Пловдив на пациентите от целия регион се прилага и скъпоструващата прицелна терапия за домашно лечение, независимо от тежките финансови условия за изписването им. По-голяма част от болниците отказват да я прилагат.

За първи път в Пловдив - апарат запазва косата по време на химиотерапия

Като допълнение към комплексното лечение с чисто медицински дейности, за болните се полага и психологическа подкрепа, с оглед преодоляване на психоемоционалния стрес. КОЦ – Пловдив си сътрудничи и помага на фондации, които са ангажирани с каузата за ранна диагностика, лечение и подпомагане на пациентите с ракови заболявания.