Базата в Царацово събира най-добрите в конния спорт за Лига "Краси"
Базата в Царацово събира най-добрите в конния спорт за Лига "Краси" / лига Краси

Стартът за Лига „Краси” наближава. През уикенда конната база в Царацово ще събере най-добрите в конния спорт. Утре и в неделя са квалификациите за най-очакваната конна надпревара у нас, а втората квалификация е планирана в началото на месец юни. Финалът ще е на 28 и 29 септември.

Интересът към конния спорт се възражда. Участниците в лигата ще се състезават за награден фонд от над 37 000 лв

Бизнесменът Димитър Консулов сподели, че идеята за състезанието се родила след изключителния успех на проведените през миналата година турнири „Краси” и „Хисар”, които събраха най-добрите състезатели и повече от 3000 зрители на конна база "Фригопан" край Пловдив.

Базата в Царацово събира най-добрите в конния спорт за Лига "Краси"
лига Краси

Тази година, ръководената от  Димитър Консулов фабрика за майонеза „Краси” празнува 25 годишен юбилей и това ще е едно от събитията, с които лидерът на пазара на майонеза у нас отбелязва своя четвъртвековен юбилей.

Светът не е само футбол и спортът не се изчерпва с него. Важно е в България да развиваме и конния спорт, не бива да забравяме, че общуването с коня променя душата! Не случайно се казва, че лош човек не може да бъде добър ездач! Да спечелиш доверието и да подчиниш това интелигентно и грациозно животно не е лесно, изисква се смелост, дисциплина, отговорност, внимание и ред др. качества, които този спорт възпитава. Нека в България да има повече състезатели, носители на такива качества, нека да има повече почитатели на този красив и аристократичен спорт!” каза създателят на Лига „Краси”, Димитър Консулов.

Турнирът включва два квалификационни етапа и финал. За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезли в класацията за финал.